16
dec

Fijne feestdagen

Het jaar 2020 staat voor mij en ID gelijk aan een jaar vol uitdagingen en nieuwe ervaringen. Leren en innoveren is positief, maar met het corona-virus als drijfveer voelt dat toch anders.

Het thuiswerken heeft een vogelvlucht genomen en de ervaring leert dat (met vallen en opstaan) met goede begeleiding, it-ondersteuning en een juiste inrichting van die thuiswerkplek een betere balans tussen werk en privé ontstaat. Met uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Ook is het afhankelijk van het type organisatie, jou als persoon en je privéomstandigheden hoe en of je dit kunt toepassen. Thuiswerken met kleine kinderen is en blijft een grote uitdaging!

Mijn eigen ervaring is dat ik meer gefocust kan werken, dat mijn dag efficiënter ingericht is en dat het prettig is zo nu en dan collega’s / klanten te ontmoeten. Activiteiten bundelen en in blokken indelen en uitwerken geeft me rust en overzicht in mijn werkdag. Ik lunch samen met mijn man die ook thuis werkt. Dat is gezelliger dan alleen achter je bureau eten en geeft een stuk ontspanning midden op de dag.

Ik denk dat het traditionele kantoor verdwijnt en dat we deels thuis blijven werken. Een veel dynamischere werkvorm, die past bij de eisen die de huidige tijd van ons verlangt. Ik hoop dat 2021 ons allemaal perspectief brengt en dat we de positieve ervaringen kunnen inzetten om die balans in werk en privé te kunnen optimaliseren. Daar wordt iedereen een blijer mens van.

Ik wens u hele fijne feestdagen samen met uw dierbaren en een succesvol en gezond 2021!!

Met inspirerende kerstgroet,

Cecile van der Kolk – Roffelsen