Het hart van ID

Het creatieve brein en hart van ID Binnenhuisarchitectuur is Cecile van der Kolk.

Jaren geleden opgeleid als binnenhuisarchitect bij het instituut voor Binnenhuisarchitectuur. Mijn carrière startte ik in de interieurbranche. Ik merkte al snel dat ik mijn creativiteit en vakkennis kon inzetten om mensen en omgeving een eenheid te laten vormen die stimulerend werkt. En door die balans haal je meer uit een persoon. Dat werkt voor mij heel inspirerend. Ik vind het een kick als ik precies de juiste snaar weet te raken.”

Door goed te luisteren en inzet van een flinke portie creativiteit en pragmatisme meen ik meer te horen meer dan wat er gezegd wordt. Zoals een klant aangaf: “Haar luisterend oor is haar kracht.” Soms verbaast een klant zich erover dat al na één gesprek van een uur een herkenbaar interieurplan op tafel ligt die alles bij elkaar brengt wat nog in de ruimte miste.

Een tevreden klant zei: “ Ze kruipt in onze huid en vertaalde onze wensen naar een mooi plan”.

Mijn handtekening  Iedere ontwerper heeft zijn eigen visie en stijl. De balans tussen modern en natuur is een belangrijk element in mijn ontwerpen. De natuur brengt rust én warmte in een ruimte. Ik ken gelukkig geen mensen die niets met de natuur hebben. Ter inspiratie enkele voorbeelden van natuurlijke elementen in een moderne sfeer die ik in diverse projecten heb toegepast.

Thuiswerkplek met eikenhout

Planten brengen leven & zuurstof

Geometrische vormen van underlayment

OSB klambord in kantooromgeving

Eikenhouten tafel in greywash

Kunststof kuipjes rondom Sheesham tafel