Wat is de werkwijze van ID?

Werkwijze ID

Iedereen wil graag dat de ruimte waarin we werken en leven, “iets” heeft waardoor het direct klopt. Maar hoe pak je dat aan?  Bij een verbouwing of nieuwbouw komen er veel vragen op je af. En heb je vaak het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Het kan ook zijn dat je het “regelen” zelf goed in de vingers hebt, maar geen idee hebt waar je met de inrichting moet beginnen. Mijn werkwijze bestaat simpel uitgelegd uit 4 stappen. Je kunt gebruik maken van alle of bijvoorbeeld stap 4 zelf gaan doen.

4 stappen plan voor het interieur ontwerp.

  1. Ontmoeten & oriënteren
  2. Briefing & moodsheets |  NIEUW : ook uit te breiden met een lichtontwerp
  3. 2D plattegrond & 3D impressie tekening
  4. Offerte & realisatie van het ontwerp

Stap 1; Waarom een ontmoeting zo belangrijk is. Het oriënterende gesprek -het elkaar leren kennen-  geeft me inzicht wie mijn opdrachtgever is, wat de wensen en eisen met betrekking tot het project zijn en welk einddoel we voor ogen hebben. Een goed begin is echt het halve werk. Samen bepalen we de identiteit (ID) die je wilt uitstralen, zowel in de zakelijk als persoonlijke projecten. Dit is hét startpunt.

Stap 2 en 3; Hoe zien de vervolgstappen er dan uit? Op basis van het gesprek wordt de briefing en daarna een moodboard gemaakt. In de briefing is puntsgewijs omschreven wat er in het oriënterend gesprek aan bod gekomen is. Het moodboards is de vertaling van schrift -de briefing- naar beeld. Door foto’s, schetsen, suggesties, materialen en kleuren komt het ontwerp tot leven. Vanaf maart 2017 kan het interieurontwerp aangevuld worden met een uitgebreid lichtontwerp. Na de puntjes op de i maken we de 2D plattegrond voor de indeling van de ruimtes en eventueel een 3D inrichtingstekening. En daar hoort ook een offerte met kosteninschatting bij. Daarna kan de uitvoering beginnen.

Stap 4; Moet ik dan alles onder 1 dak onderbrengen? Bij elke stap bepaalt je zelf het vervolg. Is het voldoende om zelfstandig het plan uit te voeren of wil je de vervolgstap met ID maken door ook het ontwerp te laten realiseren? Die keuze maak je zelf. In de ruim 8 jaar dat ik werkzaam ben als zelfstandige in de interieur branche heb ik geïnvesteerd in een goede samenwerking met verschillende leveranciers in verschillende vakgebieden. Ik stel graag mijn netwerk ter beschikking om zo het project – groot of klein-  op een prettig en efficiënte manier te realiseren.