Investering in je woongenot

Drie jaar geleden kocht mijn opdrachtgever een appartement in de voormalige huishoudschool aan de Bekensteinselaan in Amersfoort.

Een plek naar haar hart. Qua indeling wist ze zich geen raad en schakelde ID Binnenhuisarchitectuur in.

‘Dankzij Cécile is dit een prachtig huis geworden waarin ik me helemaal thuis voel.’

“Het is inmiddels drie jaar geleden. Ik was net gescheiden en moest helemaal opnieuw beginnen.” Aan het woord is bewoonster. Vorig jaar gaf zij ID Binnenhuisarchitectuur de opdracht haar te helpen bij de inrichting van haar huis. “Toen ik deze woning te koop zag staan, was ik direct verkocht. Het appartement is klein, maar erg licht en knus, en dichtbij het centrum van Amersfoort. Meer had ik niet nodig.”

“Mijn inrichting bestond uit wat spullen van mezelf, aangevuld met meubilair van marktplaats. Een rechthoekige tafel, vier stoelen, en een grote rode bank. De televisie stond op een plank en mijn elektrische kacheltje van Marktplaats stond er wat verloren naast. Aan het plafond hing mijn trots: een kleurrijke kroonluchter die ik had meegenomen uit Italië.”

“Ik was op zoek naar meer rust en eenheid in mijn woning, maar had geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Céciles atelier ligt bij mij om de hoek. Op een dag liep ik er binnen en vroeg haar of ze een keertje bij me thuis wilde kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Vrij snel viel haar de Italiaanse kroonluchter op en ze adviseerde me om de kleuraccenten van de lamp op subtiele wijze te verwerken in de rest van het interieur. Als neutrale tegenhanger stelde ze een combinatie voor van wit-, grijs- en aardetinten. Vervolgens is Cécile voor mij aan het schetsen geslagen.”

“Het ontwerp dat ik kreeg overhandigd was niet zomaar een verzameling tekeningetjes. Ik ontving een prachtig boekwerk met een mooie strik eromheen en voorzien van mooie, realistische schetsen en sfeercreërend beeldmateriaal. Ik ervoer het als een cadeautje aan mezelf, een lange termijninvestering in mijn huis.”

“De accentkleuren in de Italiaanse kroonluchter dienden als uitgangspunt voor de rest. In het ontwerp waren ze terug te vinden in de kussens en in kleurvlakken in de kast. Mijn grote, rode bank werd vervangen door een minder log, grijs bankje. En op de donkergrijze vloer die er lag tekende ze een vloerkleed met neutrale kleuren. De witte kast met de kleuraccenten van de kroonluchter heeft Cécile op maat ontworpen en biedt ruimte voor de tv en de elektrische haard.”

“De rechthoekige, zware tafel maakte plaats voor een lichte, ovale eettafel. Daar had ik zelf nooit aan gedacht. Het is een prachtige, ruimtebesparende oplossing. Voor twee muren, beneden en boven, had ze een combinatie van verschillende stukjes behang in aardetinten in gedachten. Speels, maar toch rustig vanwege de kleurstellingen. Bovendien werden beide verdiepingen zo met elkaar verbonden.”

“Het ontwerp van Cécile diende voor mij als boodschappenlijstje waarmee ik aan de slag kon. Ik wist precies wat ik zocht en waar ik dat kon vinden. Voor de eettafel en de kast stapte ik naar een meubelmaker. En de eettafelstoelen, de bank en het vloerkleed vond ik in een goede meubelzaak. Nadat de basis stond, kocht ik een bijzettafeltje en een kast op marktplaats en vond ik via Cécile dé perfecte spiegel. Ik hing fotolijstjes met oude foto’s aan de muur en ik vond een plek voor mijn verzameling heilige beeldjes. Tot slot heb ik Cécile gevraagd om samen met mij de puntjes op de i te zetten. En dat heeft ze gedaan.”

“Dankzij ID Binnenhuisarchitectuur is dit een prachtig huis geworden waarin ik me helemaal thuis voel. Haar kracht ligt in het feit dat ze jouw smaak als uitgangspunt neemt, en niet kiest voor wat ze zelf mooi vindt. Met haar hulp kun je jaren met je woning vooruit. Cécile is het dubbel en dwars waard om werk te maken van je interieur. Zie het als goede investering in je woongenot.”