28
nov

Kerst styling voor winkels

Al een aantal jaren verzorg ik voor twee Praxis Bouwmarkten de kerstshow in hun winkels. In februari gaan de winkels al naar de kerstbeurs en kopen daarna hun assortiment in. Aan de hand van hun bestellingen werk ik moodsheets met drie verschillende thema’s uit. Daarbij hou ik rekening met het ingekochte assortiment en met de huidige woontrends. Dit jaar hebben we de thema’s Vintage, Beestenboel en Kisten.

Het is belangrijk om voor je klanten een sfeer te presenteren zodat ze niet alleen producten kopen, maar dat ze ook geïnspireerd raken hoe ze het thuis kunnen decoreren.

Het thema Vintage blijft ook komend jaar de trend en typerend zijn de in rood en groen gekleurde en vol gedecoreerde kerstballen en met een nieuw kleuraccent in paars en blauw met fluweel. Bloemerige patronen, gekleurde lampjes en snoepstokken mogen niet ontbreken.

Het thema Beestenboel staat voor goudkleurige accessoires zoals kandelaren en beesten gecombineerd met roze-tinten. Goud metaal, roze velours en gekleurde linten maakt dit thema zacht maar wel stoer. Prachtig genomineerd met het fris groen van de kerstboom en kersttakken.

Het thema Kisten bestaand uit drie kleuren blauw die in de asseccoires, maar ook in de kisten terugkomen. Fruitkisten en naturel kleurige houtsoorten geven het blauw een warmte en Scandinavische uitstraling. Ook dat is niet uit is nog steeds niet de woonbeeld weg te denken. Ook mooi met zink en het fris groen van een echte kerstboom!

Ook voor bouwmarkten is het belangrijk om niet alleen producten, maar ook sfeer te verkopen. Beleven is het toverwoord en daarom bouw ik in de maand oktober twee weken lang deze kerstshows op. Het is belangrijk om voor je klanten een sfeer te presenteren zodat ze niet alleen producten kopen, maar dat ze ook geïnspireerd raken hoe ze het thuis kunnen decoreren. Natuurlijk doe ik dit in samenwerking met een team vanuit beide winkels. Zo bundelen we de krachten en ontstaat er naast een gezellige kerstsfeer ook assortiment-kennis onder het personeel.

Laat u inspireren en neem gerust een kijkje bij eens van de winkels. Praxis Apeldoorn aan de Kayersdijk 109 en Praxis Ede aan de Lorentzstraat 1. Ik wens u alvast hele fijne feestdagen en een inspirerend 2020 vol mooie avonturen!