Wat is de werkwijze van ID?

Werkwijze ID

Iedereen wil graag dat de ruimte waarin we werken en leven, “iets” heeft waardoor het direct klopt. Maar hoe pak je dat aan?  Bij een verbouwing of nieuwbouw komen er veel vragen op je af. En heb je vaak het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Het kan ook zijn dat je het “regelen” zelf goed in de vingers hebt, maar geen idee hebt waar je met de inrichting moet beginnen. Mijn werkwijze bestaat simpel uitgelegd uit 4 stappen. Je kunt gebruik maken van alle of bijvoorbeeld stap 4 zelf gaan doen.

4 stappen plan voor het interieur ontwerp.

  1. Ontmoeten & oriënteren
  2. Briefing & moodsheets |  NIEUW : ook uit te breiden met een lichtontwerp
  3. 2D plattegrond & 3D impressie tekening
  4. Offerte & realisatie van het ontwerp

Stap 1; Waarom een ontmoeting zo belangrijk is. Het oriënterende gesprek -het elkaar leren kennen-  geeft me inzicht wie mijn opdrachtgever is, wat de wensen en eisen met betrekking tot het project zijn en welk einddoel we voor ogen hebben. Een goed begin is echt het halve werk. Samen bepalen we de identiteit (ID) die je wilt uitstralen, zowel in de zakelijk als persoonlijke projecten. Dit is hét startpunt.

Stap 2 en 3; Hoe zien de vervolgstappen er dan uit? Op basis van het gesprek wordt de briefing en daarna een moodboard gemaakt. In de briefing is puntsgewijs omschreven wat er in het oriënterend gesprek aan bod gekomen is. Het moodboards is de vertaling van schrift -de briefing- naar beeld. Door foto’s, schetsen, suggesties, materialen en kleuren komt het ontwerp tot leven. Vanaf maart 2017 kan het interieurontwerp aangevuld worden met een uitgebreid lichtontwerp. Na de puntjes op de i maken we de 2D plattegrond voor de indeling van de ruimtes en eventueel een 3D inrichtingstekening. En daar hoort ook een offerte met kosteninschatting bij. Daarna kan de uitvoering beginnen.

Stap 4; Moet ik dan alles onder 1 dak onderbrengen? Bij elke stap bepaalt je zelf het vervolg. Is het voldoende om zelfstandig het plan uit te voeren of wil je de vervolgstap met ID maken door ook het ontwerp te laten realiseren? Die keuze maak je zelf. In de ruim 8 jaar dat ik werkzaam ben als zelfstandige in de interieur branche heb ik geïnvesteerd in een goede samenwerking met verschillende leveranciers in verschillende vakgebieden. Ik stel graag mijn netwerk ter beschikking om zo het project – groot of klein-  op een prettig en efficiënte manier te realiseren.

 

Materialen

Waar het om gaat is de identiteit die je wilt uitstralen.

Ambachtelijk en handgemaakt materialen en echt maatwerk tot en met kant en klaar uit de etalage van je favoriete winkel.

ID werkt met verschillende leveranciers (ook van opdrachtgevers) waardoor elke oplossing te realiseren is. Zowel functioneel, als passend bij het budget en je smaak.

ID nodig?

Een zakelijk of persoonlijk interieur. Al met kleine aanpassingen zoals kleur, is een hele prettige sfeer te creëren. Grote aanpassingen herdefiniëren de ruimte, waardoor het veel efficiënter en intensiever gebruikt wordt. Ook kleine aanpassingen zoals een andere indeling op een ander kleurpallet kan een groot verschil in de ruimte maken.

Wat de elementen ook zijn (verlichting, kleur, materiaal, inrichting, akoestiek) het wordt in het interieurplan mee genomen. Met als resultaat een harmonieuze prettige omgeving met een eigen karakter, om in te werken, overleggen, bellen, eten, luisteren en te leven.

Vernieuwde website ID Binnenhuisarchitectuur

Dit jaar bestaat ID Binnenhuisarchitectuur 5 jaar dus tijd voor een nieuwe look!

We laten je graag een kleine greep uit de diversiteit aan projecten zien die we in de afgelopen jaten hebben mogen verzorgen voor onze opdrachtgevers.

Zo hebben we voor Rijkswaterstaat een Grand Café ingericht, een Bed & Breakfast met 7 lodges ontworpen en gestyled, een aantal bedrijfrestaurants ontworpen en voor verschillende particulieren opdracht mogen verzorgen. En heeft ID het process begeleid voor een nieuw te bouwen jaren 30-woning en de styling van een appartement in een voormalige huishoudschool verzorgd.

Neem gerust een kijkje en heb je vragen of kan ID je verder helpen? Maakt dan een afspraak voor een kop koffie op onze atelier op de Bisschopsweg 132 in Amersfoort.

Ox design uit Denemarken

In een Deens ambachtelijk fabriekje worden de prachtige OX-design meubelen van leer, RVS en hout gemaakt.

De spannende combinatie van materialen zorgt voor een bijzondere collectie die in ieder interieur past.

OX-design verrast je aangenaam door de kwaliteit van haar materialen én door de kleine details die deze collectie onderscheiden. Zo kan je bijvoorbeeld met riempjes aan de onderzijde van de eetkamersstoel Stretch je leer stellen.

De naam van het bedrijf vindt zijn oorsprong in de basis van het product, The Ox Leather. Het leer wordt zelf uitgekozen in Spanje. Hier grazen de dieren in de natuur, waardoor de huid een mooi geleefd uiterlijk geeft door bv insectenbeten die zij oplopen. Puur natuur dus!

Deze collectie past in ieder interieur. Als eyecasher in een strak interieur, maar ook in de meer landelijke sfeer past deze meubellijn goed.

Meer weten over OX en haar collectie? Neem een kijkje op www.oxdenmarq.com of bel met ons.

Verhuisbericht

Per 18 mei aanstaande verhuist ID Binnenhuisarchitectuur haar kantoor van Amersfoort naar Beverwijk. Vanuit deze nieuwe werkomgeving creëren en realiseren we graag weer mooie projecten in de werk-& en woonomgeving.

Nieuw postadres:

Postbus 104
1940 AC Beverwijk

Onze overige gegevens blijven onveranderd. In de week voor en na de verhuizing zitten we in de dozen en zijn wellicht wat minder goed bereikbaar. Heeft u vragen? Stuurt dan gerust een whatsapp bericht naar 06 46 28 55 69.

Met inspirerende groet,

ID Binnenhuisarchitectuur

Cecile van der Kolk

Investering in je woongenot

Drie jaar geleden kocht mijn opdrachtgever een appartement in de voormalige huishoudschool aan de Bekensteinselaan in Amersfoort.

Een plek naar haar hart. Qua indeling wist ze zich geen raad en schakelde ID Binnenhuisarchitectuur in.

‘Dankzij Cécile is dit een prachtig huis geworden waarin ik me helemaal thuis voel.’

“Het is inmiddels drie jaar geleden. Ik was net gescheiden en moest helemaal opnieuw beginnen.” Aan het woord is bewoonster. Vorig jaar gaf zij ID Binnenhuisarchitectuur de opdracht haar te helpen bij de inrichting van haar huis. “Toen ik deze woning te koop zag staan, was ik direct verkocht. Het appartement is klein, maar erg licht en knus, en dichtbij het centrum van Amersfoort. Meer had ik niet nodig.”

“Mijn inrichting bestond uit wat spullen van mezelf, aangevuld met meubilair van marktplaats. Een rechthoekige tafel, vier stoelen, en een grote rode bank. De televisie stond op een plank en mijn elektrische kacheltje van Marktplaats stond er wat verloren naast. Aan het plafond hing mijn trots: een kleurrijke kroonluchter die ik had meegenomen uit Italië.”

“Ik was op zoek naar meer rust en eenheid in mijn woning, maar had geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Céciles atelier ligt bij mij om de hoek. Op een dag liep ik er binnen en vroeg haar of ze een keertje bij me thuis wilde kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Vrij snel viel haar de Italiaanse kroonluchter op en ze adviseerde me om de kleuraccenten van de lamp op subtiele wijze te verwerken in de rest van het interieur. Als neutrale tegenhanger stelde ze een combinatie voor van wit-, grijs- en aardetinten. Vervolgens is Cécile voor mij aan het schetsen geslagen.”

“Het ontwerp dat ik kreeg overhandigd was niet zomaar een verzameling tekeningetjes. Ik ontving een prachtig boekwerk met een mooie strik eromheen en voorzien van mooie, realistische schetsen en sfeercreërend beeldmateriaal. Ik ervoer het als een cadeautje aan mezelf, een lange termijninvestering in mijn huis.”

“De accentkleuren in de Italiaanse kroonluchter dienden als uitgangspunt voor de rest. In het ontwerp waren ze terug te vinden in de kussens en in kleurvlakken in de kast. Mijn grote, rode bank werd vervangen door een minder log, grijs bankje. En op de donkergrijze vloer die er lag tekende ze een vloerkleed met neutrale kleuren. De witte kast met de kleuraccenten van de kroonluchter heeft Cécile op maat ontworpen en biedt ruimte voor de tv en de elektrische haard.”

“De rechthoekige, zware tafel maakte plaats voor een lichte, ovale eettafel. Daar had ik zelf nooit aan gedacht. Het is een prachtige, ruimtebesparende oplossing. Voor twee muren, beneden en boven, had ze een combinatie van verschillende stukjes behang in aardetinten in gedachten. Speels, maar toch rustig vanwege de kleurstellingen. Bovendien werden beide verdiepingen zo met elkaar verbonden.”

“Het ontwerp van Cécile diende voor mij als boodschappenlijstje waarmee ik aan de slag kon. Ik wist precies wat ik zocht en waar ik dat kon vinden. Voor de eettafel en de kast stapte ik naar een meubelmaker. En de eettafelstoelen, de bank en het vloerkleed vond ik in een goede meubelzaak. Nadat de basis stond, kocht ik een bijzettafeltje en een kast op marktplaats en vond ik via Cécile dé perfecte spiegel. Ik hing fotolijstjes met oude foto’s aan de muur en ik vond een plek voor mijn verzameling heilige beeldjes. Tot slot heb ik Cécile gevraagd om samen met mij de puntjes op de i te zetten. En dat heeft ze gedaan.”

“Dankzij ID Binnenhuisarchitectuur is dit een prachtig huis geworden waarin ik me helemaal thuis voel. Haar kracht ligt in het feit dat ze jouw smaak als uitgangspunt neemt, en niet kiest voor wat ze zelf mooi vindt. Met haar hulp kun je jaren met je woning vooruit. Cécile is het dubbel en dwars waard om werk te maken van je interieur. Zie het als goede investering in je woongenot.”