Home-id binnenhuisarchitectuur beverwijk 004
I.D. Business lounge 2
I.D. Business-lounge 1

Project Business Lounge Ede

Datum: Mei 2017
Lokatie: Ede, Nederland
Categorie: Horeca Styling

Dit project is de transformatie van een bedrijfskantine naar een Business Lounge. Een grote open ruimte waar u zowel kunt lunchen als overleggen, maar ook bijvoorbeeld een workshop of een lezing kunt organiseren. Thema van deze ruimte? Kleurrijke & wereldse mensen.

Werkwijze I.D.

De eerste stap is de briefing. En dat is niet eenvoudig, maar wel heel belangrijk. Het is het uitgangspunt voor de verdere inrichting en het ontwerp van de ruimte. Deze is opgesteld en zijn er moodsheets gemaakt. Dit zijn goede indicatoren voor het verdere ontwerp. Hebben we het doel scherp?

De plattegronden en 3D-impressies geven een helder beeld van het ontwerp van de ruimte. Het geeft een goede indruk van kleur, materialen, sfeer en ruimtelijkheid. Daarnaast werkt I.D. in dit project met een vooraf vastgesteld budget.

Na de goedkeuring van het ontwerp is de aannemer van de opdrachtgever gestart met alles slopen. Alleen de buitenwanden staan nog. Samen met leveranciers zijn de wanden en plafonds afgewerkt en hebben we sfeerverlichting  en meubilair van natuurlijke materialen gebruikt. In de grote kleurrijke lampenkappen hebben we  met beelden van mensen uit de zes verschillende continenten gewerkt. Deze kleuren en beelden komen ook terug op de drie accentwanden waar per wand twee werelddelen vertegenwoordigd zijn. De kleurenaccenten uit het logo geven een knipoog naar de opdrachtgever en geven de ruimte een kleurrijke & wereldse sfeer. Wees welkom!!