25
aug

Van zolder naar luxe slaapverdieping

In de zomer van 2019 werd ik benaderd door particuliere opdrachtgevers. Zij hebben een zolderverdieping die een update kan gebruiken. Deze bestaat nu uit een voorzolder voor was- en strijkgoed en een nog ingerichte tienerkamer. De wens is deze ruimtes aan te passen naar een luxe slaapzolder en de twee ruimtes met elkaar te verbinden. Na ons kennismakingsgesprek – om te inventariseren wat de wensen zijn- heb ik een briefing opgesteld. In dit document wordt alles wat we besproken hebben puntsgewijs samengevat. Deze stap is heel belangrijk. Het vormt namelijk de basis voor het interieurontwerp!

De kinderen zijn het huis uit en onze zoon woont in het buitenland. Hij komt regelmatig op bezoek en blijft dan een paar nachten logeren…in de tienerkamer van zijn zus.

Familie van Someren uit Heemskerk

De briefing

In de briefing hebben we de volgende wensen opgenomen

  • Bergruimte minimaliseren, maar wel behouden;
  • Opgeruimde rustige sfeer;
  • Uitstraling landelijk strak;
  • Logeerkamer voor kinderen & vrienden; 
  • Technische ruimte voor Cv-ketel & wasmachine;
  • Aansluiting vinden bij voorzolder.

Als je de tweede verdieping opkomt dan valt meteen de brede schuifdeur van 120cm op. Het geeft een ruimtelijk effect en het verbindt de voorzolder met de slaapruimte daarachter.

ID heeft voor deze opdrachtgevers een interieurontwerp gemaakt. In zo’n interieurontwerp worden verschillende aspecten uitgewerkt. Denk hierbij aan de sfeer, materiaal- & kleurkeuzes, de indeling van ruimtes in 2D en/of 3D, verlichting & elektra, raamdecoratie. De opdrachtgevers wilde graag de realisatie van het ontwerp zelf (deels laten) uitvoeren.

Welke werkzaamheden zijn verricht?

Op de vloer ligt een PVC-vloer en onder het bed is voor de luxe uitstraling gekozen voor een groot karpet. Het grote bed heeft een zacht katoenen overtrek met patronen van berenklauw in verschillende tinten grijs & taupe.

De wanden zijn allemaal opnieuw gestuukt en geschilderd in wit RAL9010. De wand vanuit de voorzolder naar de slaapzolder heeft een zachtgrijze tint die mooi combineert met de betonlook stuukwand achter het bed. Deze wand geeft een mooi contrast en diepte aan de rest van de ruimte.

In het slaapgedeelte is aan beide zijden van het bed een lage kast geplaatst en dient als nachtkastje en voor opslag voor de logees. Op de kastjes is ruimte voor persoonlijke items. Door de barkruk bij de vensterbank in de dakkapel van het slaapgedeelte te plaatsen creƫer je ruime voor een kleine werkplek. De eigenaar heeft daar elektra voor aangelegd.

De vliering (verlaagd plafonnetje voor extra opslag) is uit het slaapgedeelte gehaald voor meer optische ruimte en gelijke plafondhoogte met de voorzolder. In de voorzolder is een kastenwand op maat gebouwd waar o.a. de ketel en de wasmachine in zijn verwerkt. Tevens geeft deze kast voldoende opbergruimte.

En als je deze verdieping opkomt dan valt meteen de brede schuifdeur van 120cm op. Het geeft een ruimtelijk effect en het verbindt de voorzolder met de slaapruimte daarachter.

Het eindresultaat mag er zijn, slaap zacht in weelde!

En nog een aantal beelden van de situatie op zolder voor de verbouwing….